Veneția, o frumoasă simfonie!

on

Din experiența unui om care nu știa nimic pe atunci, vă pot spune că Veneția e unul din locurile în care merită să pășești măcar o dată. Bineînțeles, asta dacă stai bine cu stomacul😅. La început mi’a fost greu să mă obișnuiesc cu mirosul puternic și constant de pește și apă. În micile piețe așezate pe marginea străduțelor ghici ce găsești? Cocos. Pliiiiin de cocos peste tot. Mai plimbă’te puțin și vei vedea cum străzile parcă tot mai mult se îngustează. Magazine pline de suveniruri, predominând magneții de frigider în formă de măști 🎭 de carnaval. Atât de frumos construite sunt casele de parcă toate sunt obiective turistice.
Te plimbi pe străduțe și ți se pare că totul e în sărbătoare. Mai două-trei băbuțe la obloanele albastre de la etaj și e gata tabloul de vacanță.
Ai obosit? Te oprești puțin la o cafea.. Sunt destule. Deși sunt mai „strictă” în privința cafelei, nu m’a dat pe spate. Băubilă, nu pe gustul meu, dar am savurat’o, că deh.. e „de Veneția” 🤣. Vinul în schimb.. Mmmm! Nu sunt consumator periodic, dar acel rosé, jos pălăria ! Și jos și banii, că a fost 5 euro un pahar(și nu pahar cum e obișnuit românul nostru să bea😋). Ah.. M’aș întoarce oricând acolo, măcar să admir priveliștea și să ascult zumzetul orașului. Merită, pt că ești într-un alt tărâm de poveste!..

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s