România🇷🇴

Îmi iubesc țara, sunt mândra de cine sunt și din ce origini mă trag, chiar dacă locuiesc într-o țara străină. Dorul de casă nu ma părăsește niciodată. Oriunde mergeam, spuneam “ îți aduci aminte când eram in România” sau “Parcă este aerul de România, îmi lipsește mult”. Pentru mine este esențial să revin in țara in care am crescut, in care m-am născut.In sfârșit după 2 ani am avut ocazia să vin in România. M-am trezit după patru ore de somn, obosită dar cu o euforie de nedescris. Eram in mașina, ascultam muzica la refuz.

Dansam cum puteam, cântam chiar dacă nu răsuna așa de bine.Mă uitam pe geamul de la mașina, cu gândul spre țara mea, spre familia mea. Mă gândeam cât drum am de străbătut, dar eram cu sufletul umplut de bucurie. Mă simțeam așa de entuziasmată, ca și un copil când merge la un magazin de jucării.Cu cât ne apropiam de casă cu atât eram mai fericită. Ajunsesem in vamă, totul a decurs într-un mod normal. “SATU MARE”. Trepidam de nerăbdare, știam ca nu mai este mult. . Îmi bătea inima foarte tare, știind cât mai este pana la destinație . Ajunsesem in sfârșit in Sighet.

Văzând din îndepărtare, căsuța bunicilor, eram emoționată. Am coborât din mașina, și m-am îndreptat spre mătușa mea, cu lacrimi in ochi. Emoțiile erau de nedescris, mi-am luat după 2 ani de zile bunici in brațe. Eram atât de fericită și foarte emoționată, nu pot descrie ce sentiment de ușurare am simțit.Aerul de România era de nedescris, poate pentru alți nu înseamnă nimic, dar pentru mine care stau la 2000 de kilometri de familie este ceva de nedescris. Curtea mare, plin de flori, de fluturași, de grădina cea mare.

Această vacanță îmi va rămâne întipărită in memorie, pănă la anul viitor când voi reveni cu același drag de “ casă” ❤️🇷🇴

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. rofstef spune:

  Hiuuu, cât de emoționant poate fi după atâta timp petrecut departe de casă..
  Eu după nici două săptămâni de stat într-o vacanță și mă topesc de dor după casă. Te înțeleg, și îi înțeleg pe Românii noștri care duc dorul de casă și familie, că de mai ai copii și părinți, deja este prea mult. Weekend Frumos !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Carina Bosancu spune:

  Foarte frumos de răspuns. Exact, sunt mulți care sunt departe de familie. Trebuie să prețuim orice moment cu familia și orice ocazie de a veni in țară. Mulțumesc încă o dată de răspuns și Weekend frumos🤗☘️☀️

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s