Dacă e septembrie, e cu Festival! 😉

În contextul în care ne aflăm, majoritatea festivalelor sunt amânate. Daaar, în momentul când vom reveni din nou la normalitate, îți sugerez să faci o vizită acolo unde castane nu înseamnă doar fructe. Defilări pe muzică de fanfară, care alegorice decorate cu castane, concerte de muzică ușoară și populară. Defilări de majorete și focuri de artificii, toate în mirosul apetisant al castanelor coapte.. Asta e ceea ce găsești timp de trei zile la Festivalul Castanelor din Baia Mare.
Baia Mare este orașul meu natal și pot să îți spun cu siguranță că merită să îl vizitezi în cadrul acestui festival.
În fiecare an, la sfârșitul lui septembrie, în inima Maramureșului are loc cea mai mare festivitate dedicată castanelor, stropită din belșug cu muzică bună și mâncare tradițională. De ce această zonă? Pentru că este cunoscută pentru castanii de pe dealurile Tăuții de Sus, vechi de 500 de ani și înălțime de peste 20 de metri.
Așadar parada colorată dă de obicei startul celor trei zile de fericire și mirosuri care mai de care mai atrăgătoare 😋. Pe lângă concertele în aer liber, mai poți vizita și expoziția de aranjamente florale. Iar cei care totuși cred în „dragoste la vârsta a treia”, pot „dănțălui” la nunta de aur organizată de Primărie. Așa, orice persoană dornică să își reînnoiască jurămintele după jumătate de secol, o poate face.. Nesilită de nimeni😜.
Așadar, dacă nu sunteți din Baia Mare, și o dată ce trece și această perioadă de pandemie , rucsacul în spate și la drum! No până una alta, numa’ bine și un piure de castane pe gustul tău! 😋😉👒

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Aliosa spune:

  Sincere mulțumiri pentru INFORMAȚII și INVITAȚIE !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Apreciază

  1. Lussy spune:

   Cu drag! Ne bucurăm că a fost de folos! 😉

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s