Fă rai din ce ai

Când spunem educație, nu de multe ori se întâmplă să fie înțelese lucrurile greșit. Oamenii în general se gândesc „no bine, e plictisitor”. Dar nu întotdeauna educație = plictiseală = rutină.
Timpul liber este important pentru copil. De ce? Pentru că asta îl face să se simtă „el”. Iar educația pentru timp liber îl va ajuta să își mărească orizonturile, creativitatea și îndemânarea.
Iar dacă plictiseala e mare(mai ales în perioada în care ne aflăm), îți propun să „practici” ce am făcut și eu: bucătăreală cu cel mic 😋.
Spre exemplu, am ales să facem aluat de pizza, pentru că e cel mai ușor (doar apă , făină, sare și drojdie, toate amestecate).
Ai grijă să îi pui la dispoziție tot ce e necesar și lasă-l pe el să se murdărească. Ii ajută să se dezvolte creativ și să se simtă independent. Bine, mizeria pe care o să o ai după nu mai intră în discuție 😂. Daaar, poți să îl înveți despre simțul civic și curățenia spațiului de lucru, încercând pe bucătăria ta😊. În primul rând te va ajuta pe tine, pentru că îți petreci timp cu cel mic( deși tot mai rar se întâmplă) și pe el îl responsabilizează și îl face mândru că e capabil de ceva și că este priceput. Dar cel mai important, nu uita să faci asta distrându-te. Râzi, relaxează-te și faceți ce vreți voi! Doar fă din timpul tău liber, al vostru timp liber!

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. lacrimaroua spune:

  … ce pare azi o joaca de copil, peste timp se va dovedi benefic ( vorbesc din propria experienta ) … 🙂

  Apreciază

  1. Lussy spune:

   Asa este. Sa nu mai zic ca e benefic pentru suflet 😋

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s