Cafeneaua din colț (VII)

Un labirint plin de capricii unde stau și nu mă pot decide pe unde s-o iau..nu poți ieși din mintea mea. Ești acolo. Și cu toate că vei rămâne o perioadă acolo, nu înțeleg nimic. Oare chiar se vede de la depărtare urmele converșilor lăsate de biped? Posibil. După ce i-a lustruit bine, a trecut la altă pereche pe care a găsit-o la raftul de reduceri.. Să fi fost și eu pe raftul de reduceri? „Bună, sunt bruneta din cafenea și atrag necontenit oameni defecți care să își șteargă papucii de sufletul meu prăfuit”..cam așa ar suna anunțul matrimonial dacă mi-aș face unul. Suficient de nebun, nu?
Înghețata de vanilie mi se scurge printre degete. Privesc atentă oglinzile din fața mea. Ceva nu e concret. Vise aruncate pe alocuri și o geantă plină de realitate îmi face cu ochiul. Cred că și-a dat seama că sunt cu capul în nori.
Mă pierd în mulțimea de realizări, care nici măcar nu sunt ale mele. Le ridic de pe jos și îmi dau seama că asta nu e realitatea în care trăiesc. Dar când am ajuns aici? Mă aplec din nou să iau de jos zâmbete împrăștiate și mă lovesc de ceva tare. Maaaamă ce durere de cap, de parcă m-am izbit de un bus..
Mă ridic și realizez că vreme de o oră am ațipit.. Ciudat vis.. Încă îmi simt striațiile canapelei de pe obrazul meu.. Cred că ar trebui să îmi iau o cafea..
Azi tinerică văd că nu mai are iluzii. S-a tuns de parcă e vreo rudă cu Fred Flinstone din epoca de piatră.
– Hei, Ya-Ba-Daba-Do, îmi aduci și mie o cafea? Și mă așez la masa obișnuită.
– Ca de obicei ?
– Nu, azi o vreau cu chicoteli..
……
   

🧩  Va Urma 🧩

📸 Istock

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s