Spus sau ne-spus?..

Un aspect important și totodată dificil, este discuția despre sexualitate. În ziua de azi deși informațiile curg necontenit, rușinea despre acest subiect este la locul ei. Eu una nu cred că există ” tabu”, ci cred că este vorba doar de lipsă de comunicare. De cum este transmis acest „limbaj”, și cum este perceput. Deși are această „aură” de periculozitate, lucrurile sunt mult mai ușoare și frumoase decât par. Și în general percepția greșită se transmite de la adult. Dacă adultul se rușinează când vorbește despre sex, sau nu vorbește deloc, atunci și adolescentul se va rușina. De aici apare și inhibiția.
Am întrebat încoace si în colo pe așa-ziși experți în aplicații parentale, ce e de făcut în momentul când copilul meu mă va întreba ceva la care nu am răspuns sau e „rușinoasă” întrebarea. Știți ce mi-au răspuns? ” Nu mai citi toate prostiile. Nu încerca să despici firul în patru să înțelegi parenting-ul. Orice lucru luat ad litteram şi, nefiltrat, poate aduce mai mult rău decât bine. Fii tu părinte. Toată ideea e să îi explici cu calm, real și modelat realitatea,căci poate percepe greșit lucrurile. Nu există cineva mai bun ca tine care să îi explice, pt că tu îți cunoști copilul. „
Încă nu am primit întrebări” tabu” din partea bebelinei, dar sunt sigură că voi găsi răspunsul adecvat la momentul potrivit. Fiecare își educă propriul copil, dar dacă iei puțin de aici, puțin de acolo, cu siguranță vei găsi propria cale de-a spune lucrurilor pe nume!

See yaa ☺️💋

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s