Cum protejam plantele iarna?

­čôĚGammvert.fr­čôĚ

Pentru ca plantele noastre sa reziste pe timpul iernii, trebuie sa acordam o atentie deosebita protejarii lor din momentul in care vremea se raceste. Plantele intra in repaus vegetativ pentru a se autoproteja impotriva temperaturilor scazute, insa este totusi important sa le ocrotim impotriva frigului si a gerului, mai ales daca nu avem posibilitatea sa le adapostim. Ideal este sa le plasam, cum se raceste vremea, pe o terasa, intr-o sera sau in casa, dar intr-un loc luminos si mai racoros.

Inainte de toate, toamna, planta trebuie curatata de frunzele sau parti lemnoase uscate .

­čôĚGammvert.fr­čôĚ

Plantele foioase caduce sunt acele plante care toamna isi pierd frunzele si sunt mult mai rezistente pe timpul iernii. Plantele persistente, a caror dezvoltare e incetinita pe timpul iernii, au nevoie de mai multa atentie.

Pentru protejarea radacinilor plantelor din gradina, folositi fân, frunze uscate sau bucati de scoarta de copac. Radacinile vor fi astfel protejate impotriva gerului si orice risc de inghet va fi inlaturat. Insa nu uitati si protejarea plantei (frunze, tije) cu folie anti-inghet cu care acoperiti planta in intregime. Gerul poate ingheta radacinile, deteriora frunzele sau sa favorizeze aparitia bolilor.

­čôĚSerrevaldeloire.fr­čôĚ

In timpul iernii, udatul plantelor se face mult mai rar si in cantitati mai mici, dar evitati udarea plantei in zilele geroase.

­čôĚGammvert.fr­čôĚ

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s