STIAI CA… ?

on

Ce este « capoiera » ? CAPOIERA este un tip de arta martiala afro-braziliana care provine din tehnicile de lupta al poporului african din timpul sclavagismului in Brazilia. El se distinge de celelalte lupte martiale prin felul sau acrobatic, ce se apropie mai mult de un dans decat de o lupta. In acest « dans »,  sunt utilizate, in cea mai mare parte, picioarele, pentru ca sclavii aveau mainile atasate. El este acompaniat de muzica sau bataia palmelor.

Sursa:capoieraluanda.paris

In ziua de azi mainile si bratele sunt mai mult folosite pentru a optimiza apararea in aceasta lupta. Scopul acestei lupte este de a  se lupta si apara in acelasi timp.

Fiindca aici nu este vorba neaparat de forta, capoiera este arta de a dansa in lupta. El este practicat atat de barbati cat si de femei si copii.

Sursa: MJC.centre social Victor Hugo

Este un sport complet care intretine musculatura, articulatiile si ritmul cardiac. De-a lungul anilor, acest limbaj corporal a sedus deja un numar mare de persoane, atrase atat de muzica si spectaculozitatea lui cat si de energia pe care o degaja in timpul reprezentatiilor.

Sursa: Youtube

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. rofstef spune:

  Interesant ! Și dans, și sport și artă, suuuper, merci !

  Apreciază

 2. ecaleopi spune:

  Interesant, captivant, este. Am mai văzut la tv. Este bine de știut de unde provine, toate detaliile acestea trebuie cunoscute.

  Apreciază

 3. Gratiela spune:

  Exact, si mie mi s-a părut interesant si mi- a plăcut mult când am văzut pentru prima dată. Adevărul este ca nu e un subiect despre care se vorbește foarte des, de aceea m-am gândit sa dau unele detalii.
  Îți mulțumesc pentru comentariu.
  O zi frumoasa! 🤗

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s