Cafeneaua din colț (XI)

– Vreau să cred că tot ce zboară se mănâncă. Măcar azi, măcar acum. Îi zic puțin ofticată că nu am răspunsurile la mine.
– E ceva ce te supără din câte observ.. Știu o cafenea aici aproape, îmi spune ea întinzând mâna spre mine. Vrei să ne oprim puțin? Arăți de parcă ai avea nevoie de o cafea bună și o minte genială.
Mă transpun cu totul într-un alt univers, poate într-un colț din mintea mea.. Gândurile de odinioară se transformă în amintiri. Le las să îngălbenească , să prindă un fir subțire de pânza de păianjen, ca apoi, să închid ochii să mă desprind de real sau aș putea să las amintirile în colțul lor, să putrezească, să se descompună și să fac loc unor gânduri care, la rândul lor, vor deveni amintiri.
Chiar aveam nevoie de doza zilnică de cofeină îndulcită, așa că i-am acceptat invitația și am pornit împreună spre cafenea.
Ne-am așezat la masa mea obișnuită. Ca să nu fie o liniște profundă, am decis să sparg puțin gheața cu o conversație de suflet.
– Oamenii trebuie să înțeleagă că nimeni nu trișează, uneori câștigăm, alteori pierdem, îi spun atentă la reacțiile ei.
-Nu aștepta să ți se dea ceva înapoi, nu aștepta să ți se recunoască efortul, să ți se descopere geniul, să ți se înțeleagă iubirea, îmi zice plină de încredere. Incheie niște etape. Nu din orgoliu, neputință sau mândrie, ci pur și simplu pentru că acel lucru nu se mai potrivește cu viața ta. Inchide ușa, schimbă discul, fă curat în casă, șterge praful. Incetează să mai fi cine erai și transformă-te în cine ești !
– Cred totuși că de fapt totul e o iluzie. Deoarece ai ochii deschiși crezi că poți vedea. Am fost crescuți în iluzii și n-am putea trăi fără ele. Nu credem in realitatea crudă ..sau cel puțin nu vrem să credem. Fără îndoială că dacă n-am fi înzestrați cu darul uimitor de a avea iluzii, am duce-o mult mai greu.
– Iluzie sau nu?…eu zic să lăsăm tot deoparte și pentru moment să credem în spusele lui Picasso: ”Tot ceea ce îți poți imagina este real.. Și punct.. „

🎭 Va Urma 🎭

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s