Destin, coincidenta sau contributie proprie?

on
­čôĚVexillaGalilae­čôĚ

Cand o realizare importanta are loc in viata noastra, nu constientizam ca de fapt mai multe momente „marunte”, poate nesemnificative noua, au contribuit la rezultatul obtinut. Aceste momente neinsemnate, adunate la un loc, au format scarita pe care sa urcam pana la reusita. Insa la final ne punem intrebarea: a fost destinul, o coincidenta sau doar efortul nostru?

In unele situatii, putem sa intalnim separat aceste 3 posibilitati. Insa eu, personal, cred in toate trei. Destinul ne indeamna pe drumul pe care ar trebui sa inaintam, sa luptam, pentru a reusi, indiferent de teama pe care o simtim in suflet. Coincidenta este un plus care sa corecteze ceea ce am gresit sau sa ne dea un impuls in caz de ezitare. Insa rolul cel mai important il are contributia proprie, ambitia, vointa, munca noastra. Nu putem reusi un examen daca nu invatam, nu putem tine un discurs daca nu ne documentam si il pregatim dinainte.

Destinul ne scoate in cale oameni pe care daca vrem ii acceptam, daca nu, nu. Coincidenta ne pune in fata unor situatii la care putem participa sau nu. Totul depinde doar de noi, indiferent daca ne incredem in destin sau coincidenta. Sunt doar niste usi care ni se deschid pe culoarul vietii, noi incercari si lectii. Putem trai foarte bine si fara toate acestea, insa uneori daca avem curajul sa privim dincolo de aceste usi, doar pentru a vedea ce ascund ele, descoperim experiente si oameni noi. Ignorand anumite ocazii putem rata oportunitati care se ivesc o data in viata, nu de mai multe ori sau putem ramane cu regrete ca nu am incercat, pe care le vom purta, cu greu, pe viitor.

Cand mi-am propus sa incerc ceva, oricat de teama sau neincrezatoare in reusita am fost, am incercat. Daca am reusit, satisfactia mi-a invaluit sufletul, daca am esuat, linistea ca am incercat mi-a dat puterea sa merg mai departe, sau de ce nu, sa mai incerc o data, daca exista aceasta posibilitate.

Nu trebuie sa ne descurajam de la primul esec, dimpotriva trebuie sa continuam sa avansam. Iar daca viata ne ofera anumite ocazii de a schimba drumul sau ritmul cu care suntem obisnuiti, de ce sa nu profitam sa iesim din rutina si sa ne croim un drum care ne poate duce spre noi DESTINatii.

„Destinul e cel care imparte cartile, dar noi suntem cei care le jucam.”(Randy Pausch)

­čôĚvie sereine.com­čôĚ

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s