Veliko-orașul cetate

Fusesem inspirați în alegerea zilei: început de octombrie, frunzele se „rumeniseră” puțin, soarele bătea nici prea-prea, nici foarte-foarte, cât să ne încălzească în plimbările noastre prin orașul cu iz medieval.
Din țară auzisem că Veliko este un fel de Sighișoara, cu cetate, așezat pe dealuri și cu clădiri de sute de ani. Ce am găsit la fața locului ne-a depășit însă așteptările.

Un oraș medieval de-a dreptul încântător. La mai puțin de 200 de km de București, la sud de Dunăre, în Bulgaria, se află Veliko Turnovo. Mi-au plăcut casele cu intrări pe mai multe etaje și pe mai multe străzi ( tot orașul este în pantă, iar străzile ajung să fie suprapuse), mi-a plăcut cum trenul trecea pe sub locuințe și m-au fermecat podurile vechi, care se iveau constant în timpul plimbării noastre tihnite.
Veliko este cunoscut pentru cetatea în jurul căreia s-a dezvoltat. Indiferent cât de obositor este urcușul până la cetate, n-ar trebui să o ratezi, măcar pentru priveliștea superbă asupra dealurilor din jur. Și pentru biserica veche din curtea cetății, repictată într-un stil modern, diferit de cel obișnuit în bisericile de la noi.
După fiecare excursie, obișnuiesc să asociez orașul vizitat cu anumite sunete, iar aici m-a urmărit susurul râului, care șerpuiește prin tot orașul. Noaptea, când agitația de pe străzi a scăzut, murmurul apei a devenit și mai puternic, umplând liniștea și amintirile turiștilor nocturni.

Un loc de poveste! Ș-am încălecat pe o scrisoare, și v-am dat o nouă recomandare! 🌈 😉

See yaa ! 💋

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s