MIND MAPPING

INVATA SA INVETI !

Ai un proiect dar nu stii cum sa il construiesti ? Ai fixat data nuntii si te temi sa nu uiti un detaliu important ? Ai de pregatit rezumatul unei carti ? Foloseste tehnica Mind Mapping.

Harta mintii (Mind Map) este o reprezentare grafica, sub forma arborescenta,  unde ideile si informatiile sunt ordonate ierarhic.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image.png

Tony BUZAN, celebru psiholog britanic, a fost fondatorul acestei tehnici care astazi este utilizata pretutindeni in lume, de la omul de rand la manageri, profesori si elevi.  Aceasta metoda este recomandata celor care vor sa dea valoare proiectelor si celor pasionati de organizarea evenimentelor. Ea te ajuta sa fii mai productiv si sa obtii performante remarcabile, dezvoltandu-ti memoria vizuala.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-1.png

Prin aspectul sau grafic, harta mintii te ajuta sa inveti si sa memorezi mai repede. Totul pleaca de la subiectul principal care poate fi simbolizat printr-o imagine sau un cuvant care este plasat in mijlocul foaiei de hartie. De acolo progresezi treptat, intocmai ramurilor unui copac, cu informatii mai definite, concrete. Formele si culorile iti vor permite sa obtii cat mai multe informatii si sa le retii cu usurinta. Aceasta tehnica iti da ocazia sa te joci cu imaginatia ta si iti da  posibilitatea de a elimina sau de a adauga idei noi.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-2.png

Pentru rezumatul unei carti, de exemplu,  harta mintii te va ajuta sa retii doar informatiile esentiale si iti va usura elaborarea sintezei. Mai mult decat atat, vei castiga timp pe care sa il folosesti pentru a face si altceva.

Exista multe aplicatii bune si gratuite pentru a realiza harta mintii insa e foarte amuzant sa o realizezi  pe hartie. Iti da posibilitatea de a-ti provoca inspiratia, imaginatia si de a realiza o harta a mintii proprie si originala.

Pentru inceput alege un subiect oarecare. Transforma de exemplu programul tau de saptamana viitoare intr-un mind map. Plecarea ta in vacanta necesita multe pregatiri si nu vrei sa uiti nimic important, harta mintii te va ajuta sa organizezi totul repede si bine. Chiar si o reteta poate fi prezentata sub forma acestei harti care te va ajuta sa o vizualizezi si sa o pregatesti mai usor si repede.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-3.png
Sursa: AlistMagazine

Cu timpul, vei castiga experienta si hartile tale vor fi din ce in ce mai complexe si interesante.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-4.png
Sursa: XMind
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-5.png

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s