PILATES

on
­čôĚDoctissimo­čôĚ

Pilates este o activitate fizica aparuta la inceputul secolului XX si promovata de Joseph Pilates, un pasionat de sport si de corpul uman. Acesta suferea de o malformatie al toracelui, de astm si se pare, de rahitism. Pentru a lupta impotriva acestor afectiuni a inceput sa practice intens diferite sporturi: ski, inot, yoga, box, gimnastica, ajungand un adevarat sportiv. Originar din Germania, Joseph Pilates emigreaza in Statele Unite. In 1923, deschide o sala de sport unde antreneaza si contribuie la recuperarea sportiva si medicala a dansatorilor de performanta. El inventeaza exercitii care corecteaza postura corpului si aduc armonie interioara.

­čôĚThe Magazine ­čôĚ

Aceasta metoda are ca obiectiv, de asemenea, intarirea muschilor in profunzime, flexibilitatea articulatiilor, si ameliorarea multor alte functii fizice dar si emotionale. Avantajul acestei discipline este ca poate fi practicat si acasa, pe o saltea, indiferent de varsta si exercitiile se pot adapta in functie de organismul fiecaruia si afectiunile lui.

Pilates este foarte indicat celor care sufera de dureri de spate. Potrivit unor studii realizate de Clinical Rehabilitation, persoanele care practica acest sport de minim 4 ori pe saptamana, intr-un an de zile, isi reduc considerabil durerile cronice de spate.

­čôĚThe Magazine­čôĚ

Principiile Pilates:

  1. Foarta importanta este respiratia, care trabuie sa fie corecta si in perfecta sincronizare cu fiecare miscare (inspiratie pe nas, expiratie pe gura).
  2. Concentrarea – exercitiile ne duc uneori cu gandul la o alta practica: yoga. De-a lungul fiecarui exercitiu trebuie sa ne concentram asupra fiecarei miscari, incat sa fie executata corect. Este indicat sa practicam acest sport intr-o incapere linistita sau pe un fond muzical relaxant.
  3. Centrarea sau constientizarea punctului de grautate al corpului tau. Atunci cand atingi solul cu spatele sau cu palmele, concentreaza-te pe fuziunea dintre „pamant” si corpul tau.
  4. Controlul – trebuie sa detii controlul asupra fiecarei miscari al corpului tau si sa efectuezi corect fiecare exercitiu.
  5. Fluiditatea – miscarile sunt fluide si efectuate intr-un ritm lent si echilibrat.
  6. Precizia – in acest sport, calitatea este mai importanta decat cantitatea. Fiecare efectueaza numarul de exercitii in functie de nivelul de conditie fizica pe care il are, insa important este sa le efectueze corect.
­čôĚThe Magazine­čôĚ

Diferitele tipuri de Pilates:

  1. Stott Pilates – Accesibila tuturor, aceasta metoda reprezinta un antrenament usor pentru a se mentine in forma. Ea consta in exercitii de respiratie, miscari de intindere al muschilor si gimnastica lenta.
  2. Pilates Power – antrenament al corpului utilizand anumite accesorii: baloane pilates, haltere, elasticuri, cercuri, etc.
  3. Yoga Pilates – este o imbinare intre Yoga si Pilates unde sunt stimulate supletea si forma, fiind solicitata o respiratie lenta si controlata de la inceputul pana la finalul antrenamentului.
­čôĚFix Body­čôĚ

Cursurile de Pilates pot fi urmate de oricine: persoane in varsta, ranite sau in convalescenta, stresate sau surmenate, femei insarcinate sau cele care au nascut recent. Exercitiile sunt adaptate in functie de nevoile, afectiunile sau nivelul fiecarei persoane.

„Dupa 10 sedinte, veti simti diferenta. Dupa 20 de sedinte, veti vedea diferenta. Dupa 30 de sedinte veti avea un corp nou-nout.” este promisiunea facuta de Joseph Pilates.

­čôĚtrendencias.com­čôĚ

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s