Acupunctura

on
­čôĚmedecinechine.com­čôĚ

Acupunctura este o practica terapeutica ce provine din medicina traditionala chineza. Ea consta in stimularea anumitor puncte din corp in scopul de a calma unele dureri, a preveni sau vindeca anumite boli. Acupunctura are ca scop echilibrarea interioara a corpului fara medicamente sau durere; ea face parte din arta taoista.

Termenul de „acupunctura” dateaza din secolul XVI si a aparut sub numele de „Zhen Jiu”, insemnand, „arta acelor de metal”. Conform medicinii traditionale chineze, bolile apar din cauza unui dezechilibru energetic. Stimularea anumitor puncte activeaza circulatia energiei vitale (Qi) care este compusa din Yin si Yang. Daca aceste doua componente nu se afla in organism in parti egale, atunci in organism se creaza un desechilibru energetic ce permite aparitia bolilor. Circulatia energiei se face de-a lungul celor 12 meridiane principale (meridianul inimii, a plamanilor, a rinichilor, ficatului, pancreasului, etc.) si prin cele 8 meridiane extraordinare ( meridianul de pe fata corpului, de pe spate, meridianul ce leaga crestetul capului de perineu, meridianul din jurul abdomenului, doua pe maini si doua pe picioare). Stimularea anumitor puncte ce se afla pe aceste meridiane se va face cu ajutorul acelor, dar si cu ajutorul anumitor ventuze, magneti, etc.

­čôĚesbellevue.ch­čôĚ

Acupunctura diminueaza ritmul cardiac, reduce presiunea arteriala, reduce stresul, calmeaza durerea de cap, trateaza insomnia, problemele digestive (cum ar fi constipatia), durerile de spate. Multe persoane apeleaza la acupunctura pentru a renunta la fumat sau pentru a pierde in greutate.

Sedintele de acupunctura nu se deruleaza la intamplare. Ele se apropie foarte mult de sedintele medicinii occidentale. Cel care executa aceasta practica va examina pacientul: aspectul pielii, culoarea limbii, pulsul, ii va palpa abdomenul. Bineinteles ii va pune intrebari in legatura cu antecedentele sale medicale, starea emotionala, obiceiuri alimentare, motivul dorintei de a urma sedinte de acupunctura, etc.

De obicei, sedinta dureaza cam 30 de minute. Acele sunt introduse prin piele in punctele care necesita vindecare si unde energia va fi eliberata sau concentrata. Numarul sedintelor va fi stabilit in functie de varsta si afectiunile pacientului. Dupa sedinta de acupunctura trebuie evitat efortul fizic si poate fi resimtita o usoara stare de oboseala.

­čôĚfemmeactuelle.fr­čôĚ

„Tine un copac verde in inima ta si poate va sosi o pasare cantatoare.” (proverb chinezesc)

„Cu banii poti cumpara un ceas dar nu si timpul.” (proverb chinezesc)

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s