Cu rucsacul în.. Austria

Am văzut mereu Austria drept o țară de tranzit, în drumul meu spre Est, spre alte destinații turistice. Mare greșeală! Când am avut răbdarea să o descopăr, sora vitregă a Germaniei s-a dovedit a fi fermecătoare și… Captivantă! Dacă mai prinzi și un festival de bere și cârnați tradiționali, sigur vei avea cu ce îți umple zilele de concediu de neuitat.


PETRECERI CA-N AUSTRIA, RAR GĂSEȘTI
Austriecii, la fel ca nemții, știu să petreacă. În Viena am trăit unul din cele mai reușite Revelioane, cu miros de vin cu scorțișoară și cu Beethoven în plină stradă. Și cu o plimbare în roata cea mare Prater, unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distracții din Europa. Deși gălăgioasă la sărbătoarea dintre ani, capitala ne-a întâmpinat toată primenită a doua zi de dimineață. Fără urme de petarde sau sticle sparte, gata să primească vizita turiștilor. Or iubi austriecii distracția, dar nu se încurcă atunci când vine vorba de ordine și curățenie. Vei vedea asta în fiecare oraș vizitat.
Acum, că te-am introdus în atmosferă, să vedem ce nu ar trebui să ratezi în Austria.

MUNȚI, MUNȚI ȘI IAR.. MUNȚI
Ei, Austria și-ar merita pe deplin denumirea de „Raiul iubitorilor de munte”. Doar 30% din teritoriul ei este sub 500 de metri. În rest, înălțimi, înălțimi, înălțimi năucitoare. Bune de bătut cu piciorul, în drumeții scurte. Sau, dacă nu vrei să te obosești, poți vedea munții din confortul mașinii. Drumurile austriecilor ajung la altitudini care ar umili Transfăgărășanul nostru. Neapărat, nu rata zona Tirol cu munții cei mai frumoși din Austria.

AU ȘI AUSTRIECII DELTA LOR
Ai apucat să vezi munții Austriei? Următorul obiectiv! La granița cu Ungaria, este parcul național Neusiedler See, o întindere de apă și stufăriș. Ce mai, un paradis pentru păsări, dar și un loc perfect pentru plimbări. Iar dacă vrei ceva mai aventuros, poți coborî în subteran. Austria este cunoscută pentru peșterile sale. Mai exact: 1100 de peșteri! În peștera Alland din Austria Inferioară, poți vedea scheletul unui urs brun, vechi de peste 10.000 de ani!
Sau mai poți merge la peștera de gheață, creată de mâna omului pe ghețarul Hintertux.

Așadar, când totul va reveni la normal, fă o vizită acolo unde parcă totul e dintr-o poveste sculptată și pictată după o adevărată ordine și simetrie!

Mai multe, vă las pozele să vă povestească! Numai de bine! 💋🌈🌼

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s