Mi-e dor de Craciunul de alta data….

on

­čôĚdescopera.com­čôĚ

Cand se apropie Craciunul, amintirile incep sa apara si sa ne invaluie incetul cu incetul. Plonjam in trecut, in copilarie si ne agatam de momente extraordinare pe care nu le ma regasim in prezent. Ne amintim de parinti, bunici, de focul din soba, mirosul de prajitura, colindele care rasunau din fiecare casa, bradul impodobit impreuna cu cei dragi, mersul la colindat prin zapada ce scartaia sub picioare.  Acel Craciun atat de minunat prin simplicitatea lui de atunci.

Copii fiind, abia asteptam sa desfacem cadourile de sub brad si sa descoperim o portocala, o carte, un pulover, un joc; sa mancam bomboanele din ciocolata agatate pe brad, sa imbracam hainele noi, aduse de Mos Craciun.

­čôĚadevarul.ro­čôĚ

Azi Craciunul e total diferit; a devenit ceva comercial, in care gasim concurenta de a oferi cadouri cat mai sofisticate si mai scumpe. Nu mai vorbim de carti ci de aparate electronice performante, portocalele au fost inlocuite cu ciocolatele fine care defileaza fara incetare pe ecranul televizorului, parfumuri si haine scumpe. E societatea in care traim si care ne obliga, fara sa ne dam seama, sa mergem pe un drum pe care se pierd multe valori. Noua generatie considera ridicol cadourile ce le primeam cand eram noi copii, obiceiurile, spiritul de Craciun pe care il aveam toti in suflet.

Mi-e dor de Craciunul de alta data… azi, nimic nu mai e la fel; lipsesc persoane dragi iar traditiile dispar de la un an la altul. E ca un tablou de iarna din care incep sa lipseasca mai multe elemente…

Craciunul de alta data e tot mai departe. In fiecare an asez sub brad amintiri, multe amintiri, iar fiecare luminita care se aprinde pe bradulet e o nostalgie care imi vibreaza fara incetare in suflet.

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s