Salinele, ore de sănătate…

Este greu să treci pe lângă o salină fără să fii tentat să-i afli secretele și legendele care au făcut-o să apară pe harta turistică a României. Săpate în munte, aflate la câteva sute de metri adâncime, salinele te uimesc cu frumusețea lor. Fiecare dintre cele cinci saline românești, Slănic Prahova, Tg Ocna, Praid, Cacica și Turda, este un loc de relaxare, dar și de tratament, pentru cei care suferă de afecțiuni respiratorii.

PRAID, SALINA DE RELAXARE

Aflată la poalele munților Ghiurghiului, la 9km de Sovata, salina se întinde pe 1300 de metri, iar când îi cobori pragul, ai parte de tot confortul: baze de tratament, cafenele, locuri de distracție, chiar și o capelă retrasă unde te poți ruga. Poți vizita și un muzeu al minei de sare, o bibliotecă și o galerie a vinurilor, unde poți degusta tot felul de licori.

SLĂNIC PRAHOVA

Acesta este cea mai mare salină Europeană. Aflată pe drumul ce duce de la Cheia la Brașov, salina din Slănic este o bază de tratament de renume european. Dacă suferi de boli respiratorii, aerul de acolo are proprietăți vindecătoare, fiind bogat în ioni de natriu.

TURDA, CEA MAI VECHE SALINĂ

Atestată încă din secolul al XIII-lea, salina Turda este cea mai veche din România. Cele trei mine (Rudolf, Ghizela și Terezia) și Galeria Franz Iosef îți oferă o multitudine de posibilități de distracție. În mina Rudolf, există o sală de concerte, teren de sport, bowling, minigolf, dar și o gondolă imensă.

Așadar, dacă vrei să ai parte de câteva ore de sănătate, salina este un loc perfect de a-ți petrece timpul cu familia, sau de a vizita un veritabil centru de tratamente respiratorii.

Numai de bine! 💋🌈

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s