Sinceritatea

Cunoaștem cu toții acest cuvânt: „sinceritate”. O calitate sau un defect? Fiecare dintre noi, ne-am pus cel puțin o dată în viață, întrebarea dacă e bine să fim sinceri în orice situație și cu oricine?

Ce este sinceritatea? Este un mod de a spune ce gândim cu adevărat, despre o emisiune, despre o persoană, despre o îmbrăcăminte. Dar ați avut întotdeauna curajul să spuneți cu adevărat ce gândiți ?

Deseori, fără să ne dăm seama, spunem lucruri cu spontaneitate și care deranjează pe cei din jur. Când cineva te întreabă “îți plac pantalonii mei?” , tu răspunzi “ da, sunt superbi! Wouau”, dar de fapt spui asta de dragul persoanei chiar dacă nu îți plac acei pantaloni, îi găsești chiar ridicoli.

De ce nu putem fi sinceri? Ce avem de pierdut ?

Sunt de acord că în multe situații este greu de spus “ da, îmi place”, „da, sunt de acord” chiar dacă nu e așa. Recunosc că și eu am făcut acest lucru, și cu toții o facem. De ce ? De ce nu putem să fim sinceri? Pentru că riscam să supărăm sau să cauzăm momente neplacute? Atunci, preferăm să ne folosim de niște minciuni nevinovate.

Cred că trebuie să fim cum dorim și mai ales să avem dreptul de a spune, liber, ce gândim. Să acceptam că suntem diferiți, cu gusturi și idei diferite.

Trăim într-o lume în care este dificil să spui ce gândești, să ai o opinie proprie pentru că instantaneu ești acuzat, arătat cu degetul.

„Sinceritatea nu inseamna tot ce gandesti, ci a gandi tot ce spui.” (Hipolyte de Livry)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s