OUTLET – dulcele vestimentar

„To be or not to be” în trend? Cu toții avem câteva cunoștințe în domeniul modei, dar ce este de fapt moda? Este felul de a se îmbrăca, în funcție de epocă sau regiune. Însă astăzi avem libertatea de a ne îmbrăca așa cum ne place. Fiecare, prin vestimentația sa, încearcă să exprime ceva: rangul social, personalitatea. Moda este un mijloc de a se exprima, de a avea încredere în sine. Iar când vorbim despre modă, nu vorbim doar despre haine, ci și despre accesorii, machiaj, parfum.

Se spune că moda e efemeră; pleacă, revine și de fiecare dată își lasă sigiliul asupra generațiilor. Noi ne inspirăm, o modelăm și o personalizăm. Însă există „legi nescrise” pe care trebuie să le respectăm, în funcție de anumite circumstanțe.

Îmi amintesc de perioada în care am auzit pentru prima oară de second hand. Un magazin în care mă simțeam ca într-o altă epocă: culori și stiluri diferite, care mă atrăgeau ca un magnet. Dovada cea mai credibilă este Evernisaj, unde îți găsești stilul și ai ocazia să porți piese unice. Aici găsim și genti femei, toate mărimile și pentru orice ocazie, haine, pantofi, (pentru femei și bărbați) , locul ideal de a a-ți completa garderoba cu haine care te vor face să te simți original.

În România și în alte țări, second hand-ul este cunoscut și accesibil oricui. Găsesc că nu este o rușine de a se îmbrăca din magazine de acest gen. Dimpotrivă, în unele magazine găsim haine vintage, cărora le dăm o nouă viață și posibilitatea să călătorească în timp.

Fetele cu defecte au stil?

Da. Au propriul stil. Și se numește unicitate! Gusturi, stiluri și tendințe diferite, toate acestea ne fac altfel decât ceilalți. Dau o pată de culoare. Noi, avem fiecare câte o nuanță. Ia să vedem…
👇🏼👇🏼👇🏼

Arhiva personala Fete cu defecte (Lucy)„Pentru mine, moda înseamnă ceea ce sunt.. Ce arăt , prin personalitatea mea? Nu mă făstăcesc când vine vorba de o rochie sau genți daaar, dă-mi o perete de teniși și am să-ți mut munții din loc. Nuanța ce o port mereu se numește ironie și umor, iar asta nu mă face mai puțin demodată, doar pentru că aleg să pun un hanorac și un zâmbet pe mine, nu vreo cămașă făcută de cel mai cunoscut designer vestimentar. Eu aleg ce port și când!” 😌 (Lucia)

„De mică am înțeles că trebuie să îți adaptezi vestimentația în funcție de ocazie. Nu poți merge la un interviu în echipament sport, sau să faci jogging în rochiță de seară.😂 Hainele pe care le port mă reprezintă în totalitate, îmi reflectă identitatea și mă fac să mă simt în largul meu. Ele sunt amprenta felului meu de fi. Culorile pe care le aleg exprimă nuanțele în care îmi colorez viața. Indiferent că e vorba de o haină de marcă sau second-hand, trebuie sa fie „dragoste la prima vedere”. În momentul în care vad îmbrăcămintea, știu că e pentru mine și că mă va ajuta să-mi scot în evidență și mai mult feminitatea.” (Gratiela)

Arhiva personala Fete cu defecte (Gratiela)
Arhiva personala Fete cu defecte (Gratiela)

„Hainele sunt martorele fiecărui eveniment de zi cu zi, care mă însoțesc mereu în aventura vieții. Ele răspândesc mesaje pe care vreau să le transmit celor din jur. Toți suntem unici prin felul nostru de a fi, iar hainele pe care le purtăm devin și ele unice pentru că fiecare avem un alt stil de a le purta.” (Carina)

Arhiva personala Fete cu defecte (Carina)
Arhiva personala Fete cu defecte (Carina)

Cine nu și-ar fi dorit să fie Coco Chanel, sau măcar vreun model de reclame? Dar înainte de orice, am ales să fim noi, indiferent de țesătura, croiul sau modelul pe care îl purtăm.

Evernisaj deschide ușa dressing-ului său și îți permite să arunci o privire printre ofertele sale atrăgătoare, fiind o adevărată sursă de inspirație. Îți permite să îți păstrezi sau să îți găsești propriul stil, să te simți confortabilă în hainele pe care le porți. Fii excentrică, fii modestă sau visătoare, fii tu însăți!

Acest articol a fost scris pentru Competiția Spring SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s