Anii trec, construcția rămâne!

… 25…doar două cifre pentru unii, pentru alții un eveniment.
Mi-amintesc când eu am împlinit 25 de ani.. Clasicul tort, tura doi la muncă, doar o cifră în plus. Totul a decurs rapid, cu Facebook-ul care le amintea prietenilor să îmi ureze „La mulți ani”, și cam atât. Eram plină de viață și totuși mă bucuram că împlinisem niște ani, în care am învățat tot mai multe și în care am reușit să pun cărămidă peste cărămidă, pentru o bază bine stabilită.
Nu că acum aș fi mai secătuită, doar am adunat niște ani constructivi.
Și dacă tot vorbim de constructiv, ce ziceți de niște oameni care știu să facă totul așa cum trebuie? Și mai și susțin mișcarea!
Magazine, showroom-uri, birouri, depozite de cereale, ferme de animale, realizarea sălilor de sport, hangare de avioane și spații de recreere, spații de depozitare, producție, toate acestea înseamnă realizare. Realizarea unor oameni, ce cu siguranță au depus o muncă în toți cei 25 de ani adunați. Nu-i cunosc personal, dar mă gândesc cum pot fi o mână de oameni, altfel decât plini de profesionalism, ținând pe picioare și cu capul sus, o afacere atât de mare și cu atâta responsabilitate.

Curioși cine sunt?


În primul rând oameni. Ca mine, ca tine, ca noi. Diferența e că ei știu cu ce se mănâncă oțelul laminat la rece, și tu probabil că nu 🙈. Nu doar că știu, Frisomat dezvoltă, proiectează și produce hale ușor de montat și transportat.
Dar să vă fac pe scurt o introducere.
👇🏼👇🏼👇🏼

Guy Somers a fondat în 1978, compania Frisomat. Are în prezent 14 filiale internaționale, finalizând peste 35.000 de proiecte de hale metalice, bineînțeles cu munca a sute de angajați la nivel mondial.
În România, compania Frisomat își face apariția în 1996, având sediul central la Piatra Neamț. S-au mișcat bine zic eu, dacă până acum au construit peste 850.000 de m2 în toată țara.. Nu? 😜

Ce am înțeles eu?

📌 Totul a început de mai jos.. Ca orice afacere evident.
Pentru început Frisomat și-a pus amprenta cu o hală semirotundă din oțel. Apoi alta i-a urmat, din oțel laminat la rece. Apoi, evident creșterea „cronologică” și normală într-un antreprenoriat, după părerea mea. Mai multe hale, apoi extindere prin terenuri, autocamioane, containere pentru export, birouri, filiale noi, extindere pe piață, întâlniri de afaceri, fabrici, extinderi la nivel mondial. Și uite așa reușește o „mână” de oameni să construiască ceva frumos, atât la propriu, cât și la figurat.

📌 Unde mai pui că a venit și un prinț în toată povestea asta? 😜

Nuuu, nu e prințul la care te gândești tu.. 🙄, e prințul Filip al Belgiei, care a vizitat în 2000, compania.

📌 Fiecare partener rămâne pe deplin mulțumit, pentru raportul cel mai bun ( calitate-preț) pe care îl oferă.

📌 Poți accesa fonduri europene. Mai pe scurt, poți pregăti un proiect pentru hala metalica la Frisomat și să construiești totul cu finanțare din fonduri europene.

📌 Are o largă diversitate de domenii în portofoliu : Industria alimentara, Sport, Service auto, Agricultura, Ateliere, Depozitare, Producție, Zootehnie.

📌 Deține toate etapele constructive : proiect, fabricație, transport și montaj. Super, nu mai pierzi timpul, dacă tot trăim în epoca vitezei.

📌 Îți oferă personalizare. Așa că poți să spui liniștit că e a ta (orice construcție ai avea), pentru că ai amprenta personală. 😊

📌 Ei au teoretic angajați. Practic.. O familie. Au grijă de angajații lor, punând umăr la umăr, pentru a finaliza proiectele.

Îmi plac oamenii care se bazează pe oameni. Fie că ești antreprenor sau doar un simplu șef de raion, este important să înțelegi că omul angajat este baza a ceea ce clădești. Să respecți munca celuilalt, pentru că asta îți va aduce ție prosperitate și o afacere la activ. Angajat fericit, companie productivă, nu? 😊

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Frisomat e ca sunt prieteni cu mișcarea. Susțin sportul, construind săli de sport și agrement.


Aaa.. Sala de sport.. Vechi amintiri în care îmi place uneori să mă mai afund🙈. Făceam sport de mică și am început cu baschetul. Tot cu el am continuat, doar că l-am dus la alt nivel.
Ce mi-aș fi dorit să fii făcut Sala de sport de la Frisomat. Pfff… Așa nu mai știam ce înseamnă căzături, împiedicări la campionate în vreo bucată de lemnul bine lipit de nea Cristi , „reparatorul” școlii.. Sau să nu mai aduc acasă vopseaua râcâită pe talpa adidasului.. Mda… Captivant, ah?
Ce știam noi de acoperiș montat pe cadre din beton armat, la înălțimea de 5 metri sau panouri sandwish? Singurul Sandwich era ăla de la chioșc, cu 5 rânduri de Fruhstuch și o urmă de salam. 😂😂

Dap, Frisomat chiar construiesc niște săli superbe. (dacă mă întrebi pe mine). Iar în interiorul sălii metalice, planșeul pe post de tribună de spectatori, și acoperișul cu sistem de scurgere fluvial, este exact ceea ce are nevoie o sală de sport, pentru a oferii siguranță și confort.
Asta denotă faptul că oamenii ăștia știu să își facă meseria. Hai să fim serioși, nu oricine îți poate oferi ceva frumos, sigur, funcțional și într-un timp util.

Ca potențial antreprenor, cred că aș fi pe deplin mulțumită de ceea ce oferă Frisomat. De ce? Pentru că îți oferă siguranță , performanță în calitatea lucrării și seriozitate. Cum? Păi, e cam simplu.. Unu și cu unu fac doi: o companie nu-și are numele prin cuvinte, ci prin fapte. Eu merg pe principiul fapte, nu vorbe, așa că, tot ce ar avea să îmi ofere compania, ar fi mult în câștigul meu.

Să fiu sinceră, fără să sune a reclamă siropoasă, nu știu dacă aș schimba ceva, pentru a merge înspre mai bine. Probabil din pricina faptului că nu sunt pe domeniu, dar din punct de vedere al unui client, nu aș face schimbări. Totul e la locul lui, așa cum trebuie aranjat, organizat, bine definit 😊.

Și cu astea fiind spuse, 25 e cu eveniment. Să fie cât mai mulți ani constructivi!

Și-am încălecat pe-un sac de bani,
Și v-am spus : ” FRISOMAT, La Mulți Ani!” 💋🎉

Sursa foto : https://www.frisomat.ro/ și https://www.facebook.com/FRISOMAT.Romania/

Acest articol a fost scris pentru Competiția Spring SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s