Obiceiuri de Florii

Duminica Floriilor este ultima duminică, înainte de Paște. Cei mai mulți, știu doar că această duminică este un motiv să-i sărbătorim pe cei dragi, care poartă nume de floare. Dar Floriile nu înseamnă numai atât. Există o mulțime de obiceiuri și superstiții legate de această sărbătoare.


🎀 În unele zone, ziua Floriilor se mai numește și „Nunta urzicilor”, pentru că atunci urzicile înfloresc și nu mai sunt bune de mâncat.

🎀 Fetele mari din Banat, obișnuiesc să pună o oglindă și o cămașă curată sub un păr altoit. După răsăritul soarelui, le iau și le folosesc în farmecele de dragoste și de sănătate.

🎀 Tot în aceste zone, fetele care vor să-și întâlnească ursitul, fierb busuioc în apă, la miezul nopții, cu care se spală pe cap, apoi toarnă apă la rădăcina unui păr înflorit. Însă toate astea trebuie făcute înainte de venirea zorilor.

🎀 În Moldova, ramurile sfințite de salcie sunt folosite ca mijloc de apărare împotriva bolilor. Cine se încinge peste mijloc cu salcie sfințită, va fi ferit de dureri.

Fie că faci parte din categoria celor care doar sărbătoresc onomastice, sau acelora cu superstiții, să nu uiți adevărata înseamnătate a acestei zile: Intrarea Domnului în Ierusalim.

📸 Google

Această zi, inaugurează ultima săptămână pământească din Viața lui Iisus Hristos, înainte de a se jertfi pentru noi oamenii. Mântuitorul intră în Ierusalim călare pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli.

Chiar de ești catolic sau nu, ține sărbătoarea în inimă, așa cum și Iisus te-a ținut în inima Lui.Zile cu soare în suflet! 🙏🌈❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s