Piața actuală 🆚 piața virtuală

Cine nu își amintește mersul la piață, cu lista în buzunar, gata să se întoarcă acasă cu plasa plină, lista barată și cu bani rămași în portofel? Piața – locul în care toată lumea negociază. Vânzătorul să își vândă marfa și să câștige mai mult decât a investit, iar clientul să facă afacerea vieții lui și să fie satisfacut de produsul la care a visat.

Rolul cel mai dificil îl are vânzătorul, care trebuie să știe să își atragă clientul prin atitudinea lui, prețuri atractive, prezentarea produselor, calitate. Însă, cel mai important este să câștige increderea clientului. Și asta indiferent dacă este vorba de un client prezent fizic sau unul virtual. Pretențiile acestuia rămân aceleași.

Uite-așa merg eu la piață
De cu "bună dimineață".
Ca să-mi iau câțiva trifoi
Chiar nițică usturoi.

Toate strigă "hai la lapte,
Brânzeturi multe, o varietate."
Bune sunt, și naturale
Cu cât le dai? Vreo trei parale?
Băbuca nu-mi dădea deloc
Reducere la busuioc.
Zic "hai, mai lasă Jos și prețul
Că a-nnebunit comerțul."
Și uite cum am negociat
Piața eu am terminat.

În fiecare luni și joi
La piață merg, doar de nevoi.
Și când vreau ceva mai bun,
Gen un TV sau chiar tablou,
Ce oare să accesez
Ca să și negociez? 🤔
Cred c-o piață virtuală
E totuși mai actuală.

Obișnuim tot mai mult să vizităm magazine on-line. Chiar dacă nu avem vânzătorul în față, ne așteptăm totuși ca în magazinul lui să gasim ceea ce ne dorim, la un preț atractiv.

Iar cel mai bun prieten și ajutor este un Marketplace precum Negociat.ro. Acesta îți dă ocazia să găsești tot ce ai nevoie, de la produse alimentare, la cadouri la care nici nu te-ai gândit că ai putea găsi.

Bărbații sunt atrași în special de categoria PC, Accesorii Si Programe. Femeile, desigur, sunt mereu seduse de haine și produse cosmetice. O spun din proprie experiență🙈; . Ador atunci când într-un magazin on-line pot să îmi fac toate cumpărăturile necesare;😁detalii pe acest marketplace Cum aș putea să trec indiferentă pe lângă libraria on-line, locul potrivit, unde gasesc cadoul perfect pentru copilul prietenei mele. Mereu am preferat să ofer mai degrabă cărți decât jucării, care azi nu mai sunt atât de apreciate și vor sfârși, uitate într-un colț al camerei. Copilul însă, e atras de cărți cu imagini colorate, care conțin diferite activități si informații captivante.

Dar cum sunt curioasă din fire, bineînțeles, dau o raită și pe electrocasnice. Iată mixerul de mana pe care îl pomeneam de fiecare dată când făceam o prăjitură și mă „amuzam” să fac spuma de albus, cu telul. Știu că dacă nu îl cumpăr acum, voi regreta enoooorm. 😁

Așezați confortabil, putem să navigăm, să analizăm, să cumpărăm și nu numai. Ba chiar putem să și negociem. E chiar o piață virtuală. Doar că nu mai bați tu din gură pentru prețul convenit, ci tastezi 😜. Dacă prețul produsului ni se pare cam ridicat, sărim cu click-ul la negociat😁. Comerciantul e alertat și e alegerea lui dacă acceptă sau nu propunerea. Până la urmă va deveni un fel de „Take IT or live IT” ☺️

Recunosc că sunt atrasă de cumpărăturile on-line, în special acestea de genul negociere. În primul rând că nu mai bați drumul până la capăt de oraș (de ex) că să achiziționezi ceva, plus că nu oricine îți dă posibilitatea unei contraoferte și cum am mai zis.. Nu mai „bați” din gură 😅. Eu fiind mare consumatoare de cappucino, am aparat automat în casă. Dar săracul când a „tras pe dreapta”, am fost nevoită să-l schimb. Și îți dai seama că, decât să merg câțiva km și nici măcar nu era nou achizionat, mai bine am deschis rapid laptopul și mi-am început negocierea pentru un Espressor de cafea automat.

Am și pus ochii pe unul cu Trei trepte de reglare a aromei: prin alegerea gramajului – 6 grame, 8 grame si 10 gram. Da… Știu… Chineză pentru tine, produs perfect achizionat pentru mine. 😜

Arhiva personala

Deși rămân mereu sustenabilă și sunt pro sustinerea producătorilor locali, piața asta virtuală este un plus la capitolul cumpărături. Din experiența acumulată pot spune că am putut economisi unde am vrut, sau chiar să fac mai multe achiziții datorită negocierii.

Așa că.. 👇🏼

Doar la un mic click distanță

Te simți chiar ca și la piață! 😉

Acest articol a fost scris pentru Competiția Spring SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s