Între tradiții și obiceiuri

De când lumea, mă știu iubitoare de tradiții.
Tradiții pe care le respect și onorez cu fiecare parte din mine.
Îmi amintesc cum în fiecare an ne pregăteam de Paști. Tradiția era ca noi copiii, să ne ocupăm de curățenie, iar mama se ocupa de gătit. Nu puneam un deget la făcut rețetele de sărbătoare. Mama, ca prin minune le făcea pe toate într-o singură noapte. De parcă ar fi avut ajutoare spiriduși sau zâne, nu știu cum reușea.

Eu, fiind mamă acum, s-ar cuveni să respect tradiția, nu? Dar am ales mai degrabă să apelez la obiceiuri. Nu știu dacă ține de modernism neapărat, dar știu că vreau să îi construiesc amintiri frumoase bebelinei, transformând tradițiile în obiceiuri.


Așa că, am început cu tradiționalul vopsit de ouă.
Am luat culori tempera, (dar poți folosi orice fel de vopsele ai la îndemână), ouă albe și câteva paie. Dupa ce am fiert ouăle, am luat paiele, am pus capătul în culori, și dă-i drumul la pictat, după cum se și observă! 😁
👇👇Nu numai că zuza era fascinată de culori și joaca în sine, dar activitățile de genul ăsta, pun rotițele și creativitatea în mișcare. Așa am avut și eu parte de relaxare și mi-am permis să îmi arăt talentele de odinioară😋😅. Buuunnn….


Apoi o dăm pe framântat. Până pregătesc aluatul pentru prăjitura cu măr, îi dau și Zuzei de lucru, evident. Joaca pentru ea (de-a framântatul) este sfântă😅. Strânge, întoarce, mai pune faină, mai rotește, și uite-așa, după 5minute, bucătăria arată ca-n război🤣 .

Important e că am făcut activități împreună și am învățat că totul se poate face perfect, dacă avem răbdare și perseverență.Data viitoare vă spun cum facem din mâzgălitul pe pereți, o activitate placută și cu bun simț! 🤗💋

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s